Vidundermaskinen i varmecentralen

den 14 augusti 2018

Et nyt Trykholde- og Afgasningsanlæg fra Neotherm klarer de fem vigtigste opgaver i boligforeningens varmecentral – helt automatisk.
550 lejligheder i AAB afdeling 33 i København Nordvest har fået en mere stabil og sikker varmeforsyning med et nyt anlæg, der konstant opretholder det rigtige tryk i varmesystemet.

Image title
550 lejligheder i AAB afdeling 33 i København Nordvest har fået en mere stabil og sikker varmeforsyning med et nyt anlæg, der konstant opretholder det rigtige tryk i varmesystemet. Trykholdeanlægget kan også selv lufte ud og fylde vand på systemet efter behov – arbejdsopgaver som varmemesteren og hans medarbejdere tidligere brugte meget tid på.
”Før vi fik anlægget fra Neotherm, skulle vi hele tiden kontrollere trykket og fylde vand på. Nu klarer det nye anlæg det hele. Den almindelige afgasning af vandet, trykstyring og vandpåfyldning foregår automatisk, og det er en kæmpe aflastning i vores arbejdsdag,” fortæller Henrik Haugelund,der er ledende ejendomsfunktionær i den store AAB boligforening.


Image titleNeotherms Afgasnigs- og trykholdeanlæg er udviklet til at sikre en stabil varmeforsyning i store boligforeninger som AAB afd. 33 i Nordvest.


Automatisk trykstyring

Når der bliver skiftet en radiator eller lavet andre reparationer, sørger trykholdeanlægget for, at balancen i varmesystemet hurtigt bliver genetableret. Tidligere kunne det tage flere uger at få luft ud af systemet, efter en vandstreng på anlægget var blevet tømt i forbindelse med en reparation. Nu skal Henrik eller en af hans folk lige en tur ned i varmecentralen og trykke på en knap på trykholdeanlægget. Så går det i gang med at regulere tryk og fylde vand på.

”Knappen på anlægget lyser rødt, når der observeres noget unormalt,og det giver god mening, at det kræver en manuel handling – at trykke på knappen – for at sætte anlægget i gang. For knappen lyser også rødt, hvis der er en lækage, et brud på et vandrør, og så skal vi jo ikke give anlægget besked på at trykudligne og fylde vand på. Så skal fejlen findes først,” forklarer Henrik Haugelund


Klik og læs hele casen her
Laddar
Laddar